Dinem Plegats. Un àpat amb valor social

en Barcelona , CATALUÑA
Amb el desig de recuperar el valor de fer comunitat entorn la taula neix el Dinem Plegats. Una iniciativa gastronòmica que ofereix oportunitats sociolaborals a dones de la comarca d’Osona en situacions d’exclusió social. Estem professionalitzant el projecte i volem assajar noves pràctiques comunitàries a favor de la convivència. Necessitem la teva ajuda per obrir-nos a la ciutat. Ens acompanyes?

¡¡ Campaña finalizada !!

7.600 €
380 %
mínimo
2.000 €
óptimo
8.000 €

Muchísimas gracias por vuestro apoyo, entre todos hemos logrado alcanzar nuestro objetivo.

TODO VALE

Gracias por el apoyo recibido

23 de diciembre de 2023

Encenem els fogons

El projecte  Dinem Plegats es va començar a gestar fa uns anys, quan un grup de dones participants dels tallers formatius de cuina catalana de l'entitat, van començar a mostrar interès i habilitats laborals. Des de llavors, donant resposta a una necessitat de les mateixes dones, algunes van començar a formar part d'un itinerari formatiu i pràctic, becat mensualment, que consistia a elaborar un àpat setmanal comunitari, és a dir, un dinar per gaudir en companyia.

D’aquesta manera, neix el 2015 el “Dinem Plegats” com a projecte prelaboral amb l’objectiu de formar dones en l'àmbit de cuina; compartir i crear vincles comunitaris oferint un espai de convivència i diàleg intercultural i; oferir servei de càtering amb valor social i comunitari a empreses, grups i entitats del territori.

Les dones són motors de canvi

Acompanyem a dones en situacions de forta precarietat i amb molta necessitat de crear xarxes de suport mutu. Dones que han anat manifestant el desig i la necessitat d'espais on poder compartir sabers i habilitats, sentir-se útils i vàlides i, poder aportar a la societat a través de propostes que les professionalitzin.

Les pràctiques i experiències laborals generen millores importants en la situació personal i socioeconòmica de les dones, que troben en el projecte una oportunitat de generar els seus propis ingressos, un espai de llibertat on són acollides sense judicis i on, a partir dels vincles entre dones, voluntariat i altres agents implicats, es generen relacions d'amistat, interrelació i ajudes més enllà de les portes del Casal.

A més, la participació de dones migrades en l'entorn laboral, ens ofereix com a societat un canvi de pensament dibuixant nous escenaris que contribueixen a lluitar contra l'exclusió social, la desigualtat, el racisme i la xenofòbia.

Un servei de cuina amb valor social i comunitari 

El 2020 la pandèmia ens va conduir a un canvi de rumb: l’oportunitat d’oferir dinar per emportar, però també, haver de suspendre el dinar presencial que tan important era pel projecte. Des d’aleshores el nombre de plats per emportar no ha parat de créixer, oferint una mitjana de 70 plats setmanals. Aquest any 2023, l’entitat ha aprovat la professionalització del projecte i amb ell, recuperar el “Dinem Plegats” presencial obrint el projecte a la ciutat.

Ambdues decisions ens porten a nodrir el projecte dels elements necessaris per fer un salt cap a projecte d’inserció sociolaboral i, poder oferir primeres experiències laborals en un entorn protegit i segur, al mateix moment que, s’ofereix un servei de cuina de qualitat i un espai de convivència únic a la comarca.

Per aconseguir la professionalització necessitem:

 • Procurar un nou espai físic adequat per poder abastir la creixent demanda de plats per emportar i, al mateix moment, poder recuperar el format presencial.
 • Augmentar els serveis oferint-lo més dies a la setmana.
 • Proporcionar els primers contractes laborals i, augmentar el nombre de beques formatives per a les dones participants en situacions de fragilitat social.

Així doncs, el “Dinem Plegats” necessita un impuls qualitatiu que ens permeti assolir aquests objectius.

Gràcies a la teva aportació aconseguirem cobrir l’acompanyament i formació per a la professionalització d’una de les dones i oferir beques formatives per a d’altres tres dones durant tot un any. Això ens permetrà oferir i augmentar els serveis i, entrar en un nou espai amb una figura professional contractada.

Volem que el “Dinem Plegats” sigui un espai cuina-menjador viu i col·lectiu, formatiu i pràctic, que esdevingui una finestra oberta a la ciutat i exemplifiqui noves formes de fer economia social i solidària que ens interpel·lin com a societat.  T’HI SUMES?

 

La teva APORTACIÓ desgrava i, a més, es MULTIPLICA!

Com ho sents! Volem compartir amb tu la nostra il·lusió per haver estat seleccionats dins la convocatòria de "Matchfunding Donax2 Oportunitats per a dones en dificultat social", dirigida a donar suport a iniciatives que treballen amb dones en situació d’exclusió. Hem estat un dels cinc projectes seleccionats, això significa que LA TEVA DONACIÓ VAL EL DOBLE!. Es a dir, que per cada donació que facis a aquest projecte, la quantitat aportada serà doblada pel fons de match que aporta Fundació Triodos però, per això, hem d’arribar a l’objectiu mínim. 

A més, depenent de les teves aportacions anuals a entitats, la teva donació desgravarà d'un 35% fins a un 80% en la declaració de la renda si ets una persona física o, fins a un 40% en l’impost de societats en cas d'una persona jurídica. És important, però, que et descarreguis el CERTIFICAT DE DONACIONS, emès per Fundació Triodos una vegada finalitzada la campanya i fins el 31 de desembre de 2023, per tal que la desgravació se't faci efectiva. Per a més informació consulta: https://crowdfunding.fundaciontriodos.es/desgravacion-fiscal-donaciones.

Així doncs, per EXEMPLE si dones 100 €, te'n podrien tornar fins a 80 € i nosaltres en rebríem 200 €. És a dir, que tu pagaries 20 € i nosaltres en rebríem 200 €.

Si vols, pots adreçar-te al Cosidor Pas a Pas i fer la teva DONACIÓ EN EFECTIU on, hauràs d'omplir una butlleta i omplir les teves dades per tal de rebre un dels detalls que t'oferim per agrair la teva solidaritat. Et recordem, però, que les donacions en efectiu no desgravaran perquè no passaran per la plataforma de Triodos.

----------Y ahora en castellano------------

Encendemos los fogones

El proyecto Dinem Plegats (Comamos Juntos) se empezó a gestar hace unos años, cuando un grupo de mujeres participantes de los talleres de cocina catalana de la entidad, empezaron a mostrar interés y habilitades laborales. Desde entonces, dando respuesta a la necesidad de las propias mujeres, algunas empezaron a formar parte de un itinerario formativo y practico, becado mensualmente, que consistía en elaborar una comida semanal comunitaria, lo que viene a ser, una comida para disfrutar y compartir en compañía.

De esta manera nace, en 2015 “Dinem Plegats” como un proyecto prelaboral, con el objetivo de formar a mujeres en el ámbito de cocina; compartir y crear vínculos comunitarios ofreciendo un espacio de convivencia y diàlogo intercultural y; ofrecer un servicio de catering con valor social i comunitario a empresas, grupos y entidades del territorio.

Las mujeres son motores de cambio 

Acompañamos a mujeres en situaciones de gran precariedad y con necesidad de redes de apoyo mutuo. Mujeres que han manifestado el deseo y la necesidad de participar y crear espacios donde poder compartir saberes y habilidades, sentirse útiles y válidas y poder aportar a la sociedad a través de propuestas que las profesionalicen.

Las prácticas y experiencias laborales generan mejoras importantes en la situación personal y socioeconómica de las mujeres, que encuentran en el proyecto la oportunidad de generar sus propios ingresos, un espacio de libertad en donde son acogidas sin juicios y, un espacio en donde, a partir de los vínculos entre mujeres, voluntariado y otros agentes implicados, se generan relaciones de amistad, interrelación y ayuda más allá de la entidad.  

Además, la participación de mujeres migrantes en el entorno laboral, nos ofrece como sociedad un cambio de pensamiento dibujando nuevos escenarios que contribuyen a luchar contra la exclusión social, la desigualdad, el racismo y la xenofobia.

Un Servicio de cocina con valor social y comunitario

En el 2020 la pandemia nos brindó la oportunidad de ofrecer comida para llevar, aunque al mismo tiempo, nos obligó a suspender la comida presencial y comunitaria tan importante para el proyecto. Des de entonces, el número de platos para llevar no ha dejado de crecer, ofreciendo una media de 70 platos semanales.

Este año 2023, la entidad aprobó la profesionalización del proyecto y, con él, recuperar el “Dinem Plegats” presencial, abriendo el proyecto a la ciudad en un nuevo espacio.

Ambas decisiones nos llevan a nutrir el proyecto de los elementos necesarios para dar el salto hacia el proyecto de inserción sociolaboral, y así, poder ofrecer primeras experiencias laborales en un entorno protegido y seguro, al mismo tiempo que ofrecemos un servicio de cocina de calidad y un espacio de convivencia único en la comarca.

Para conseguir la profesionalización que nos permitirá dar este salto, necesitamos:

 • Procurar un nuevo espacio físico adecuado para poder abastecer la creciente demanda de platos para llevar y, recuperar el formato presencial de comida para compartir.
 • Aumentar los servicios ofreciéndolos más días a la semana.
 • Proporcionar los primeros contratos laborales y aumentar el numero de becas formativas para mujeres en situaciones de fragilidad social.

“Dinem Plegats” necesita de un impulso cualitativo que nos permita alcanzar estos objetivos. Gracias a tu aportación conseguiremos cubrir el acompañamiento y la formación necesarias para profesionalizar a una de las mujeres y, ofrecer becas formativas a otras tres mujeres durante un año. Esto nos permitirá ofrecer y aumentar el servicio y, entrar en un nuevo espacio con una figura profesional contratada.

Queremos que el proyecto “Dinem Plegats” sea un espacio cocina-comedor vivo y colectivo, formativo y practico. Queremos que sea una ventana abierta a la ciudad, en donde se ejemplifiquen nuevas formas de hacer economía social y solidaria que nos interpelen como sociedad. ¿TE UNES?

 

¡Tu APORTACIÓN desgrava y, además, se MULTIPLICA!

¡Como lo oyes! Queremos compartir contigo que estamos muy ilusionadas porque esta campaña ha sido seleccionada dentro de la convocatoria de Matchfunding Donax2 Oportunidades para mujeres en dificultad social, dirigida apoyar iniciativas que trabajen con mujeres en situación de vulnerabilidad. Hemos sido uno de los cinco proyectos seleccionados, lo que quiere decir que ¡Tu donación vale el doble!, es decir, que por cada donación que hagas a este proyecto, la cantidad aportada será doblada por el fondo de match que aporta Fundación Triodos pero para eso ¡tenemos que llegar al objetivo mínimo!

Además, dependiendo de tus aportaciones anuales a entidades, tu aportación desgravara de entre 35% hasta un 80% en la declaración de la renda si eres una persona física o, hasta un 40% em el impuesto de sociedades en caso de una persona jurídica. Es importante, pero, que te descargues el CERTIFICADO DE DONACIONES, cuya entidad emisora será Fundación Triodos una vez finalizada la campaña y hasta el 31 de diciembre del 2023 para que la desgravación se te haga efectiva. Para más información consulta: https://crowdfunding.fundaciontriodos.es/desgravacion-fiscal-donaciones.

 

De esta manera, por EJEMPLO, si das 100€ te podrían devolver hasta 80 € y nosotros recibiríamos 200€, lo que se traduce en que ¡tu pagarías 20 € y nosotras recibiríamos 200 €!

 

 

Necesidades del proyecto

Necessitats del Projecte

La present campanya de Crowdfunding pretén donar una embranzida al projecte en el seu primer pas per professionalitzar-se. Esperem cobrir les següents necessitats:

Objectiu mínim 2000 €

 • Una beca formativa per una dona durant dotze mesos.

Objectiu òptim 8000 €

 • Tres beques formatives per tres dones durant dotze mesos.
 • Acompanyament per part d’una educadora al procés de professionalització d’una dona.
 • Formació per a la professionalització d’una dona.

Si superem la quantitat òptima, tots els diners recaptats s’invertiran en:

 • Cobrir els costos derivats de la implementació del projecte.
 • Pagar una part del salari de la dona contractada.
 • Pagar part del sou de la tècnica coordinadora del projecte.

Totes les aportacions seran benvingudes!

Contribuiràs a fer possible l’obertura i professionalització del projecte.

 

Necesidades del proyecto

Esta campaña de Crowdfunding pretende ser un impulso para el proyecto en su primer paso para profesionalizarse. Con ella esperamos cubrir:

Objetivo mínimo 2.000 €

 • Una beca formativa para una mujer durante doce meses.

Objetivo óptimo 8.000 €

 • Tres becas formativas para tres mujeres durante doce meses.
 • Acompañamiento de una educadora al proceso de profesionalización de una mujer.
 • Formación para la profesionalización de una mujer.

Si superamos la cantidad óptima, todos los fondos recaudados se invertirán en:

 • Cubrir los costos derivados de la implementación del proyecto.
 • Pagar una parte del salario de la mujer contratada.
 • Pagar parte del salario de la técnica coordinadora del proyecto.

¡Todas las aportaciones serán bienvenidas!

Contribuirás a hacer posible la apertura y profesionalización del proyecto.


Ayúdanos a difundir el proyecto compartiéndolo en tus redes sociales

¡¡Gracias!!

Estos 73 aportantes ya han apoyado al Proyecto:

23/12/2023
Mercè Aragay Tusell
22/12/2023
Roser Paré Vila
Sou genials, endavant!!
22/12/2023
Luana
21/12/2023
Sandra
21/12/2023
Marta
Junts i endavant!!
21/12/2023
Família JG
21/12/2023
Aportación anónima
...
21/12/2023
Míriam Duran
19/12/2023
Monica Llovera i Pep Aragay
19/12/2023
Fabiola
Molt bona iniciativa, endavant
14/12/2023
Eva
14/12/2023
14/12/2023
Eduard Guasch Jordan
Gràcies per el nou projecte social que serà bo per la ciutat de Vic.
14/12/2023
Mercè Aragay Tusell
14/12/2023
La Fera Ferotge
14/12/2023
Aportación anónima
...
14/12/2023
FINA ISERN FARRE
11/12/2023
IMMA ANDREU CAMPDEPADRÓS
11/12/2023
Aportación anónima
...
05/12/2023
Joan TC
Gràcies! Sou un exemple a seguir
04/12/2023
Aportación anónima
...
04/12/2023
Aportación anónima
...
04/12/2023
Aportación anónima
...
04/12/2023
Carme Busquets Pórtulas
04/12/2023
Antoni Soler Ricart
02/12/2023
Montserrat Collet Sabe
Anim i endevant amb el poojecte, felicitats...
02/12/2023
Anna Alsina
01/12/2023
Berta Rierola Carrera
01/12/2023
Berta
01/12/2023
Irene Vilaseca Noguera
Fem Casa!!!
01/12/2023
Fundación Triodos
01/12/2023
Margarida Solà i Oliveres
01/12/2023
Agnès Buscart Coromines
01/12/2023
Agnes Buscart Coromines
30/11/2023
Joan Homs Girabal
30/11/2023
Marta Camps
29/11/2023
Imma Feliu Torrent
29/11/2023
Ricard Castro Prat/Laura López Pérez
Ànims en aquesta meravellosa iniciativa!!!! Perquè creixi més i poguem continuar gaudint-la.
29/11/2023
Joan C.
Endavant amb el projecte i ganes de tornar a fer dinars presencials. Joan
29/11/2023
Aportación anónima
...
29/11/2023
Laia
29/11/2023
Josep tauste
29/11/2023
Glòria Tanyà
Endavant amb aquest projecte tant innovador i bonic
29/11/2023
Manel Anglada Puigcerver
29/11/2023
Aportación anónima
Va, que hem d'arribar als 8000!
28/11/2023
Aportación anónima
...
28/11/2023
Aportación anónima
...
27/11/2023
Mercè Solà Arumí
Desitgem molta sort en el projecte!!
27/11/2023
Marta Casas Casademunt
27/11/2023
Aportación anónima
GRÀCIES!
26/11/2023
Rosa Morató
25/11/2023
Albert Castillo Luján
Molt content de col·laborar amb l'iniciativa del Dinem Plegats del Casal Claret. Seguiu així!
25/11/2023
Aportación anónima
...
24/11/2023
Anna Velasco Relats
24/11/2023
Aportación anónima
...
24/11/2023
Mª Carme Arumí Solà
24/11/2023
Margarida Cano Arola
23/11/2023
Aurora Serra
És un projecte màgic!
23/11/2023
Dolors Rusiñol
23/11/2023
Joan Soler
23/11/2023
Aportación anónima
Felicitats i endavant!!
23/11/2023
Mercè Collet Sabé
Agradeceria el certificado fiscal de mi aportación. Gràcies!
22/11/2023
Lurdes
Endavant!
21/11/2023
Aportación anónima
...
21/11/2023
Carme Tió
21/11/2023
Margarita Tanyà
18/11/2023
Agustí
17/11/2023
Cristina Piella Vilardell
17/11/2023
Aportación anónima
Enhorabuena por la iniciativa!
16/11/2023
Mar Beneyto Seoane
16/11/2023
Juan Francisco Gómez Pérez
16/11/2023
Aportación anónima
...
16/11/2023
segimon
Un projecte necessari per tothom

Por ahora no hay ninguna novedad publicada.